Rabu, 29 Mei 2013

Apa yang aq rse???

Ari ni aq nak luahkan ttng pe yg aq rse...
aq pon tak pham ngan prsaan aq, aq msih mnanti dan mghrap bnde yg tak pasti..
aq ni sdng mnyakitkan dri aq sndri..
tpi aq tak bleh nak tepis la prsaan tu...
kdang2 aq rse aq ni sdang mnyakiti hati n prasaan aq sndri...
aq tak tau nak wat cam ne....
aq rse aq ptut lpekan dia lpaskan dia dri dlm idop aq....
wlaupun aq sbnarnye brtepuk sbelah tngan ...
aq sdar akan semua pe yg aq buat....
dan aq sndri yg sdnag memainkan prasaan aq ni...
aq kecewa ngan sgla kelakuan aq....
aq yg skitkan ati aq sndri...
sdangkan dia tak pnah slah pon pde aq...

                                                


kini aq sdah letih ngan smua ni aq ingin idop bebas.....bebas dri memikirkan bnde yg tak pasti...kini aq hnya ada satu cinta iaitu cinta PADA YANG SATU....dan kiranya DIA tlah smpaikan jodoh ku hnya itu lah cinta yg akn ku smatkan di dlm ati krana cinta ku ini hnya utk bkal SUAMIKU....hnya dia yg lyak mnerima cintaku ini.....buat mse skrng ni itu tidak ku temui lgi


                                              















  



Ahad, 26 Mei 2013

Pertemuan dan Persahabatan


 

Hye..ari ni aq nak cite psal sahabat2 aq yang THE BEST,
perkenalan aq ngan diorng bleh la di kte kan singkat...cite dia cam ni...
pada tahun 2010 mse tu aq form4 kiranya awal tahun la kan aq brtukar sekolah dari Sekolah Menengah Tok Muda Abdul Aziz di Perak ke sekolah di mna mulanya detik prknalan aq ngan shbat2 aq ni iaitu Sekolah Menengah Bandar Baru Batang Kali di Selangor.
First skali mse aq masuk sekolah tu aq berjmpe dgn sorg bdak ni nme dia Syahira Nabilah a.k.a cyra waktu tu sme student form4 kne bratur kat Dewan Terbuka kat sekolah tu...dia baris di tepi aq....dia tgur aq dulu aq pon smbang ngan dia....lpas tu ckg de bgi tawaran spe nak msuk kelas ERT...aq nak msuk n aq try la ajak dia...dia pon ok je....dri situ aq mkin jdi rpat lgi ngan dia....dlm masa yg sme de sorg kwn cyra ni msuk ke kelas kte org aq tak ngat la bila tpi tahun yg sme la...mse tu aq de lgi sorg kwn mne dia Nurul Nazirah a.k.a Nad...dia tu mmg happening gila....cyra pon tak krang jga, kira nya kte org ni mmg sekepala la.....kte org mmg bhgia sngat waktu tu. Pada akhir tahun tu aq jmpe lgi sorng kwn scra tak sngaja...waktu tu aq nak blik skolah aq pon trnmpak sorng pompuan ni jln sorng aq tgur la smbang pnye smbang rupa2 nya dia duduk belakang umah kakak aq je.....dri situ aq pon rapat ngan dia...nme dia Adlyna Loh a.k.a olyn..
sjak ari tu aq slalu la g skolah ngan dia....smpai la abis skolah....cte ni tak abis lgi....de lgi....


Haaaaa yg ni plak 2 org dak laki ni aq knal waktu aq form5 skolah sme la bkn waktu form4 tu aq tak knal dorng cume tak pnah smbang n tak tau nme cam tu la nak d cite kan...
First aq knal Hakam dia kwn olyn so aq pon kwn ngan dia jga, aq enjoy gila kwn ngan dia dia pon tak krang prngai nya gila, senget, n sengal....tpi mmg BEST gila, dlm mse yang mse yg sme jga aq knal dgn Fakhrul waktu tu olyn ajak aq join dia msuk prtndingan pmilihan prbhasan utk pringkat skolah, dari situ la aq knal Fakhrul. Kwn dgn dia pon ok jga dia ni kuat brcramah aq nagn yg lain2 pnggil dia DATUK BANDAR ye la cara dia tu yg asik sibuk je mmnjang klau nak d kte kan ngan dia la yg paling ssah nak jmpe lau pon kte org ni kwn, tpi aq ngan yg lain tak ksah pon dah pham sngat ngan prngai dia...
So dri situ la cerita cam ne aq leh jmpe knal n dpt SAHABT YANG PALING SEMPURNA BUAT AKU SAMPAI SEKARANG...diorg ni sntiase de ngan aq, Bak kte perpatah MElayu la kan 'Walaupun Jauh di Mata Namun Dekat di Hati' itu la yg bleh di umpanakan ttng prshabatan kami ini...dlm spnjang prshbatan ini bnyak suka n duka aq ngan dorg kte org sntiase brpaut antara satu sama lain.
SEMOGA ALLAH SENTIASA MEMELIHARA PERSAHABATAN KAMI INI SEHINGGA KE AKHIR HAYAT KAMI..AMIN INSYAALLAH.






 
                                              

Ni lah Satu keluarga bagi aq selain dari keluarga aq sendiri.....





Sabtu, 4 Mei 2013

Adakah Aku???








Mendekatinya membuatkan diriku ingin mengenalinya,
Setelah dia ku kenali hatiku mula menyukainya,
Semakin lama perasaan aku makin bertambah,
Aku tidak mampu untuk melupakannya mahupun menolak perasaan itu,
Aku tertanya-tanya adakah dia tahu akan perasaan ku ini,
Sukar untuk aku membuat keputusan kerana dia adalah sahabatku,
Tidak mungkin untuk dia menerima itu semua,
Namun apa yang mampu aku lakukan adalah menyimpan perasaan ini,
Dia terlalu baik di mata ku, walaupun terkadang ia menyakitkan hati,
Aku tidak mampu menipis perasaan ini,
Semakin ku tepis semakin ianya mendalam,
Terkadang aku bertanya pada diri ku adakah aku yang memaksa diriku untuk menggingatinya,
Adakah aku terlalu mengharapkan balasan cinta darinya sedangkan hatinya bukan untuk diriku,
Adakah aku terlalu mencintainya....
Aku tidak mahu kecewa dengan sikap ku sendiri,
Aku tidak mahu terlalu mengharapkan cintanya yang belum pasti untuk ku,



ADAKAH AKU??????